Masallar Oku

Wiki Article



Masallar, umumiyetle "masal anaları" aracılığıyla, dinlemeye apiko gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonrasında derlemeciler tarafından ovaya aktarılır.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Kurnaz adam hikayesi, Ormanın derinliklerinde kocaman bir sarayda evetşamakta olan bir aldanmaz insan varmış. Kurnaz kayırıcı herkesten uzak evetşamakta ve insanoğluın ona muhatara vereceğinden korkmaktaymış. Yıllar önce kötü kalpli bir cadı aracılığıyla lanetlenen kurnaz eş mukaddema…

Bu fikri gerçekleştiren Voltaire ve arkadaşları neticede piyangoyu tutturarak parayı kazanmışlardır. Bu hava uzun bir müddet devam etmiş ve yalnızca bir isim 500.000 livre yöreında tıkır nailtır.

Evvel devir zarfında kalbur saman içre develer tellal pireler perukar iken kırkbir katı nehirlerle çevrili sulak, bir yurtta cesim bir krallık varmış. Bu esaslı krallığın evetşlı bir kıralı, kralında 3 oğlu ve cana yaklaşan bir kızı…

Bu hakları ihlal fail kişiler, 5846 skorlı Görüş ve Konuşma eserleri Kanunu ve 5237 adetlı Türk Ukubet Kanununda ülke vadi hukuki ve cezai yapmış oldurımlara bağımlı olurlar.

Bu duruma evetşanmış komik hikayeler denir. çoğu kez elan çok komik olsun niteleyerek yasevimliıkları olayların üstüne birazcık da kendileri koyarak anlatırlar. Bunlara örnek olarak şunları verebiliriz:

Keloğlan masalları içinde mekân düz anne seciye keloğlan olmaktadır. Türk mitolojisinde, masal ve fıkralara konu olmuş bir saçsız masal alpı olan keloğlan ve ihvanının esasen güzeşte olaylar bu masallarda anlatılmaktadır.

masallar

Bu hadise sonucunda ise; evetşlı Aldanmaz’un kendini öldürmek istediğini Öğrenir. Kırmızı temellıklı kızın; bu hikayeden sağ çıkıp çıkmayacağı; çocukların kaygı konusu olmuştur. Özellikle de çocuklara bilindik ve ders verici bir hikaye tercüman olmak istiyorsanız; kırmızı esaslıklı kız masalından bahsetmenizde kâr vardır.

  Bir varmış bir yokmuş… Evvel saat zarfında, kalbur saman ortamında, develer tellal iken, pireler ise berber iken, ben anamın beşiğini tıngır mıngır sallar iken… Bir kuş çıktı içinma dedi ki gel benim taliıma.

Voltaire temelde Fransız piyango sistemindeki argın noktalar aracılığı ile piyango tutturmak ciğerin Riyaziyeçi Charles Marie de la Condamine ve tanılamadığı 11 arkadaşı ile birlikte piyango oynamıştır. Evetşanmış ilginç dirlik hikayeleri ortada bu hikayede adını pıtrak sık duyurmaktadır.

Bir varmış bir yokmuş önceki dakika süresince kalbur saman muhtevain bile develer tellal iken pireler erkek berberi iken ormanda canlı bir…

Bu hikayede çekilen zorluklar ve maruz emeklerin huzurlığının bir çırpıda harcanmaması icap ettiğini çocuklara aşılarken, harcamalarımızı yaparken dikkatli olmamız gerektiği ve kendimizi değil bütün ailemizi düşünmemiz icap ettiğini bizlere aktarmaktadır.

İyilik perisi, Çok münezzeh diyarlarda her insana himmet kılmak isteyen ve saye ettiğinde hümayun olan bir peri evetşarmış. bu periye herkes iyilik yapmayı sevdiğinden iyilik perisi niteleyerek seslendirmiş. İyilik perisi kimin yardıma ihtiyacı varsa hoppadak canipına harcama…

Genç yakışıklı ile kızın saat geçirmelerine icazet vermiş. Baş başa dışarıya çıktıklarında genç delikanlının parası olmadığından dolayı nereye götüreceğini bilemez. çabucak Bileğirmencide tanımış başüstüneğu arkadaşlarına yüklem vererek halıyı iki taraftan kaldırmalarını ister. İki arkadaşı da yanlarına geldiği üzere her ikisini halının üzerine koymuşlar. Halı daha çok alışılagelen bir halı değilmiş. Onun adı artık uçar halı olmuş.

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page